Το μέλλον της Μεσογείου: Πολιτικά διακυβεύματα και ασφάλεια

Το  Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, που έχει ιδρύσει ο Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ, διοργανώνει  την Πέμπτη  26 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση με θέμα:

Το μέλλον της Μεσογείου: Πολιτικά διακυβεύματα και ασφάλεια

Η  ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην αίθουσα διαλέξεων του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (οδός Πανεπιστημίου  αριθ. 16,  β΄ όροφος).

 Ώρα έναρξης: 6 μμ

Οι στόχοι της εκδήλωσης είναι αφενός η διεξαγωγή μιάς ανοικτής ακαδημαϊκής συζήτησης για φλέγοντα ζητήματα διεθνούς και περιφερειακής πολιτικής και αφετέρου η προώθηση του ετήσιου συνεδρίου Mare Nostrum, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στη Ρόδο, στο πλαίσιο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Φέτος θα διεξαχθεί το 8ο Mare Nostrum, από τις 3 έως τις 6 Μαΐου στη Ρόδο, με θέμα «Μεσόγειος:  πεδίο μεταβλητής γεωμετρίας».

 

Ομιλητές θα είναι:

  • Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Βιβή Κεφαλά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Σωτήρης Ρούσσος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • Γρηγόρης Τσάλτας, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν: το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ), το Κέντρο Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού (ΚΕΜΜΕΠ) του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία (ΚΑΝΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το Κέντρο Μεσογειακών – μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΙΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στους φοιτητές θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αιτήσεις συμμετοχής: ΕΔΩ


Πληροφορίες: Κα  Στέλλα Μηλιώτη

Ε-mail: stellam@saeepe.gr  – τηλ. 210-36.20.274 – Fax: 210-36.26.610

← ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠO ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: QUO VADIS; →

Comments are closed