Προσωπικό

Προσωπικό

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Δρ. Χαράλαμπος Τσαρδανίδης είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων από το 1993. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διεθνείς Σχέσεις στο LSE. Έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ, τις Διαπεριφερειακές Συνεργασίες, την Aνάλυση Εξωτερικής Πολιτικής και στην Οικονομική Διπλωματία.

 

 

Ο κ. Γιάννης Σακκάς, Επικεφαλής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του ΙΔΟΣ, είναι τακτικός καθηγητής νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Μεσογείου στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι μέλος του  ακαδημαϊκού συμβουλίου του Κολεγίου για την Άμυνα και την Ασφάλεια στις Βρυξέλλες και της Royal Historical Society στη Βρετανία. Επίσης συμμετέχει σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αξιολόγηση και επίβλεψη διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και χωρών μελών της ΕΕ (Ελλάδα, Κύπρος, Δανία, Ιταλία). Στα βιβλία/μονογραφίες του  περιλαμβάνονται: Britain and the Greek Civil War, 1944-49 (Germany,2012), Οι Δύο Όχθες της Μεσογείου, Αθήνα, 2020.

 

image002Ο κ. Plamen Tonchev είναι επιστημονικός συνεργάτης, Επικεφαλής του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών του ΙΔΟΣ.

 

 

 

image003Ο Δρ. Στέλιος Σταυρίδης είναι επιστημονικός συνεργάτης. Έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στο LSE και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Reading και σε πανεπιστήμια της Ισπανίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ, στις Ευρω-μεσογειακές Σχέσεις και την Κοινοβουλευτική Διπλωματία.

 

 

image004Η Δρ. Ιωάννα Αναστασοπούλου είναι υπεύθυνη του Τομέα Διεθνών Επιχειρηματικών Σπουδών από το 1993. Έχει σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και International Business Law στο πανεπιστήμιο Paris II Sorbonne. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στο Εμπορικό Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο των Επιχειρήσεων.

 

 

 

image005(1)Η κα. Στέλλα Μηλιώτη είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Βρίσκεται στο ΙΔΟΣ από το καλοκαίρι του 1998, κατέχοντας την θέση της προϊσταμένης γραμματείας του Ινστιτούτου. Επίσης είναι υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων του ΙΔΟΣ ενώ παράλληλα έχει την εποπτεία της πρακτικής άσκησης των φοιτητών.

 

 

Κέντρο Τεκμηρίωσης

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης ιδρύθηκε το 1993 και προσδίδει ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους έλληνες ειδικούς και ερευνητές στον τομέα της διεθνούς οικονομίας και πολιτικής . Το Κέντρο περιλαμβάνει μια συλλογή βιβλίων, επιστημονικών άρθρων και ανακοινώσεων καθώς και αποκόμματα από τον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Προσφέρει επίσης, πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων και στο Internet, διευκολύνσεις με CD-ROM και διατηρεί βάση δεδομένων η οποία παρέχει πληροφορίες που αφορούν τις πρόσφατες διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και την ελληνική επιχειρηματική δράση στο εξωτερικό.