Ημερίδα: Το μέλλον της Συρίας και το ISIS

Tο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Ι.Δ.Ο.Σ.) έχοντας υπόψη τις σημαντικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το προσφυγικό κύμα τους τελευταίους μήνες προς την Ευρώπη -ιδιαίτερα από τη Συρία- καθώς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

Το μέλλον της Συρίας και το ISIS
(Ιslamic State or Iraq and Syria)

Στόχος της  ημερίδας  είναι να αναπτυχθούν τα εξής θέματα:

  • Να αναλυθεί η συριακή κρίση πέντε χρόνια μετά την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Άσαντ
  • Να εξετασθούν η φύση, τα χαρακτηριστικά και οι προοπτικές επιβίωσης του ISIS
  • Να διερευνηθεί η ανάμειξη εξωπεριφερειακών παραγόντων στην κρίση, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 μμ στην αίθουσα διαλέξεων του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (οδός  Πανεπιστημίου 16, Β΄ όροφος).

Ομιλητές  θα είναι οι:

  • Βιβή Κεφαλά,  Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Η Συριακή κρίση πέντε χρόνια μετά
  • Σωτήρης Ρούσσος, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ): Ο υβριδικός μετα-κοσμικός χαρακτήρας του ISIS
  • Νικόλας Ρώσσης, Ερευνητής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και της Interalia: Προοπτικές βιωσιμότητας του ISIS
  • Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Η Συριακή κρίση και οι εξωπεριφερειακές δυνάμεις.

Τη συζήτηση που θα επακολουθήσει θα συντονίσει ο Δρ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Δ/ντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής.

Στους φοιτητές που θα συμμετάσχουν θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κατεβάστε την δήλωση συμμετοχής από εδώ και αποστείλετε την στην κ.Στέλλα Μηλιώτη

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:   Κα Στέλλα Μηλιώτη,
Tηλ.: 210.36.20.274, 210.36.36.326 Fax: 210.36.26.610,  Ε- mail:  [email protected]

← Το Ιράν σήμερα: Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία, Επιχειρηματικότητα Ενημέρωση από την ημερίδα το ζήτημα της ΠΓΔΜ και οι Έλληνες Διεθνολόγοι →

Comments are closed