Η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ και οι προκλήσεις σε Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή

Επιστημονικό Συνέδριο  με θέμα: «Η Ελληνική Προεδρία και η συμβολή της στη διαχείριση παλαιών και νέων προκλήσεων στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή» διοργανώνουν το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, τo Κέντρο Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου και το Κέντρο Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.  Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 από τις 10 πμ. ως τις  7μμ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στη Νέο κτίριο, αμφιθέατρο Καράγιωργα.

Η χρονική συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαμβάνουν χώρα σημαντικές εξελίξεις  που επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Τα ζητήματα των αραβικών εξεγέρσεων και η συνάφειά τους προς τη σταθερότητα και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, ο ρόλος και η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και η συμβολή της Ελληνικής Προεδρίας  θα εξεταστούν κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι: η Ελληνική Προεδρία, η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή μετά τις αραβικές εξεγέρσεις, οι Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, η Τουρκία και το Ιράν ως κρίσιμοι Περιφερειακοί Δρώντες.

Οι εισηγητές, στο σύνολό τους, είναι καθηγητές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ειδικοί επιστήμονες και γνώστες των εξελίξεων στην Ευρώπη, την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

← Η Κύπρος μετά τις προεδρικές εκλογές Εμπόριο και επενδύσεις στο Μεξικό →

Comments are closed