Συνέδριο με θέμα: «Η Μεσόγειος και ο αραβο- περσικός Κόλπος στην σκιά του #Ρωσο-Oυκρανικού πολέμου»

Εκδηλώσεις 27 Μάι 2023

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου που διοργανώνει το #Κέντρο Ανάλυσης Μεσανατολικής Πολιτικής (ΚΕ.Α.ΜΕ.Π) του #Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) που έχει ιδρύσει ο #Σύνδεσμος ΑΕ/Επιχειρηματικότητας με θέμα « Η Μεσόγειος και ο αραβο- περσικός Κόλπος στην σκιά του #Ρωσο-Oυκρανικού πολέμου»,πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαίου 2023 συζήτηση στρογγυλής τραπέζια με θέμα « Η Μέση Ανατολή σήμερα».

Έλαβαν μέρος ο κ. Νικόλας Βουλέλης, δημοσιογράφος, ο οποίος περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του σημερινού διεθνούς συστήματος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο καθηγητής Σωτήρης Ρούσσος, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο οποίος επικεντρώθηκε στους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που προσδιορίζουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο καθηγητής Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, Δντης του ΙΔΟΣ, ο οποίος υπογράμμισε ότι ενώ μετά το 2022 παρατηρείται μια προσπάθεια ανάσχεσης των διαπεριφερειακών συγκρούσεων, ωστόσο σε μερικές χώρες η αστάθεια των καθεστώτων αυξάνεται, όπως στο Ιράν, στην Αίγυπτο, στο Λίβανο και στο Ισραήλ.

Τέλος, η καθηγήτρια Βιβή Κεφαλά, Διευθύντρια του ΚΕΑΜΕΠ, τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει το Παλαιστινιακό ζήτημα για την ειρήνη στην περιοχή.

← Εκδήλωση: Πού βαδίζει η Τουρκία μετά τις προεδρικές εκλογές του 2023 Εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου των Ζ. Τζιάρρα και Ν. Μούδουρου στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ →

Comments are closed