Νέα συνέντευξη του διευθυντή του ΙΔΟΣ στο ΑΙΓΑΙΟ TV

Σχόλια του Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων  στην εκπομπή Μαζί στις 3 στο Αιγαίο TV στις 11 -10 -2022 για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, όπου διατυπώνει την άποψη ότι οι πρόσφατοι μαζικοί βομβαρδισμοί στις πόλεις στην Ουκρανία δεν αποτελεί μόνο μια πράξη εκδίκησης της Ρωσίας για τη δολιοφθορά στη γέφυρα του Κέρτς αλλά θα πρέπει να ενταχθεί σε μια αντίδραση των Ρώσων για τα πρόσφατα εδαφικά κέρδη των Ουκρανών στις επαρχίες του Χαρκόβου, της Χερσώνος αλλά και γενικότερα στην περιοχή του Ντονμπάς.
Επίσης, υποστήριξε ότι η επιθετική ρητορική της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας δεν οφείλεται μόνο σε εσωτερικούς λόγους αλλά στη γενικότερη αντίληψη που διακατέχει την Άγκυρα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί τη σημασία της Τουρκίας ως ενός ισχυρού γεωπολιτικού κόμβου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Παρακολουθήστε ολόκληρη τη τοποθέτηση στον σύνδεσμο:
← Τοποθέτηση του Δντή του ΙΔΟΣ καθηγητή Χαρ. Τσαρδανίδη στις 13/10/22 για τα ελληνοτουρκικά στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 Άρθρο το Διευθυντή του ΙΔΟΣ καθηγητή Χαρ. Τσαρδανίδης στα ΤΑ ΝΕΑ (6 -10- 2022) →

Comments are closed