Συνέντευξη του κ. Θ. Τσίκα, επικεφαλής του Προγράμματος “Θεωρία και Πρακτική των Διεθνών Σχέσεων” στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ), στο Liberal.gr, για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία

Άρθρα 24 Ιούλ 2026

Συνέντευξη του κ. Θόδωρου Τσίκα, επικεφαλής του Προγράμματος “Θεωρία και Πρακτική των Διεθνών Σχέσεων” στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ), στο Liberal.gr, για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία.

Νέα δεδομένα στην πολιτική εξίσωση της Τουρκίας δημιουργεί το υπό ίδρυση κόμμα του ντε φάκτο ηγέτη της κεμαλικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζητεί μέσω πρόωρων εκλογών ή συνταγματικής αναθεώρησης τον δρόμο προς νέα υποψηφιότητα – και αυτός περνά μέσα από τη διευθέτηση του Κουρδικού ζητήματος.

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ

Ο κ. Π. Τόντσεφ συζητά με τον κ. Αλέξανδρο Λογοθέτη στην ελληνική υπηρεσία του αυστραλιανού κρατικού ραδιοφώνου SBS για την ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών →