Εκδήλωση με θέμα «Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και το διεθνές σύστημα: Μια σύγχρονη θεώρηση»

Events, Εκδηλώσεις 25 Δεκ 2022

Το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων – ΙΔΟΣ / IIER  σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 εκδήλωση με θέμα «Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και το διεθνές σύστημα: Μια σύγχρονη θεώρηση»

Ο ομιλητής καθηγητής και Διευθυντής του #ΙΔΟΣ κ. Χαράλαμπος  Τσαρδανίδης τόνισε πως ο #Κανελλόπουλος  στη διάρκεια της θητείας  του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως καθηγητής της Κοινωνιολογίας  και ως συγγραφέας δοκιμίων διατύπωσε σκέψεις  που  το αποτύπωμά τους  βρίσκεται σε σύχρονες  θεωρήσεις των διεθνών σχέσεων, όπως του κοινωνικού κονστρουκτιβισμού, του δομικού- νεορεαλισμού (νεορεαλισμού)  και της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας.

Επίσης, ο κ. Τσαρδανίδης υπογράμμισε ότι η τότε, πριν από εκατό χρόνια περίπου χρόνια  ανάλυση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου για τις βασικές αρχές που διέπουν την διεθνή #διπλωματία και  την  ισορροπία των δυνάμεων της εποχής του μπορεί και σήμερα να ερμηνεύσει τη λειτουργία του σύγχρονου διεθνούς συστήματος και της διεθνούς πολιτικής.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη διάλεξη του Χαράλαμπου Τσαρδανίδη εδώ: https://fb.watch/hxftQPuq9g/

 

← Η Σύμβαση της Λωζάννης του 1923 για την ανταλλαγή των ελληνικών και τουρκικών πληθυσμών Εκδήλωση: MIKTA - A Partnership for Progress →

Comments are closed